ATS nodigt de volgende table hosts uit om de gesprekken tijdens dit aankomende interactieve seminar, waarbij de praktische aspecten in de wereld van Smart Manufacturing & Industrie 4.0 worden besproken, te begeleiden. Onderwerpen – Smart Manufacturing & Industrie 4.0 –

  • Automation Trends, IoT (ATS)
  • PLM & MES/MOM en Industrie 4.0 (MOMI)
  • Managing Applications (ATS Teconomy)
  • Security (Siemens)
  • Flexibility (Evologics)
  • Improve Efficiency (cards PLM Solutions)

Pieter Dejonghe
Sr. Business Consultant – Siemens

Pieter Dejonghe is al meer dan 20 jaar actief op het terrein van product lifecycle management en digital manufacturing. Hij kwam bij Siemens in dienst in 2002 als consultant en solution architect. In 2007 veranderde dat naar een rol binnen business consulting, waarin hij nieuwe en bestaande klanten bij Siemens begeleidt bij hun reis naar digitalisering. Pieter heeft zijn sporen verdiend binnen de lucht-en ruimtevaart, de machine en hightech industrieën. Hij helpt bedrijven hun digitale technologische bedrijfswaarde te maximaliseren binnen geavanceerde fabrieksmatige productie omgevingen.
Hij studeerde af van de Universiteit van Leuven als mechanica engineer, gespecialiseerd in productie engineering, en behaalde een PhD in algoritmes voor een 5-as machinale bewerking, ter voorkoming van botsingen.

Bert van der Linden
Senior Lecturer IA & IT – ATS

Bert van der Linden heeft 25 jaar ervaring in Industrial Automation en Information Technology. Door zijn brede algemene ontwikkeling begrijpt hij beide werelden en zet hij zich persoonlijk in voor de integratie van deze 2 werelden, een vereiste voor het succes van Industrie 4.0, IIoT en Smart Manufacturing. Hij heeft voor MOMi een succesvolle workshop ontwikkeld voor Industrie 4.0, IIoT en Smart Manufacturing, dat natuurlijk is gebaseerd op trends binnen de automatisering.

Jan Snoeij
President en Senior Consultant – MOM Institute

Jan Snoeij is President en Senior Consultant van het Manufacturing Operations Management Institute. Als gedachteleider op zijn gebied, is Jan gespecialiseerd in onderwijs en consultatie diensten in het vervaardigen van operationeel beheer. Meer dan 30 jaar, heeft Jan bedrijven geholpen hun productie en zakelijke prestaties te verbeteren door het gebruik van informatiesystemen (MES/MOM) en andere innovatieve technologieën (Industrie 4.0). Hij heeft brede ervaring in veel verschillende sectoren, variërend van textiel en kleding, tot metaal, staal, automotive, high-tech elektronica tot voedsel en geneesmiddelen.
Jan heeft een MS diploma in natuurkunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Hij heeft artikels geschreven over een groot aantal onderwerpen, betreffende productie en zakelijke prestatieverbetering tijdens vele industrie-evenementen. Jan is actief betrokken bij MESA International als bestuurslid en goedgekeurd als instructeur van het wereldwijde MESA onderwijsprogramma.

Gerard Ipskamp
Business Consultant – MOM Institute

Gerard Ipskamp is een senior Business Consultant voor productie, R&D processen en IT. Als consultant en adviseur heeft Gerard meer dan 20 jaar ervaring in het verbeteren van operationele processen van industriële ondernemingen in Europa, in een grote verscheidenheid aan markten binnen de industrie (voedsel & drank, chemisch, olie & gas, farmaceutisch, high tech en de bouwindustrie). Het managen van mensen en veranderingsmanagement zijn even belangrijk voor de processen en IT-instrumenten om verbeteringen te zien. Als afgestudeerd scheikundige aan de Universiteit van Nijmegen is het begrijpen van de klantprocessen natuurlijk.
Met behulp van de kennis op vele gebieden (zoals productie, kwaliteit, onderzoek en productontwikkeling stamgegevens) heeft Gerard ervaring in IT masterplannen, zakelijke en IT-architecturen, Business Cases en stappenplannen. Gecombineerd met een sterk gevoel voor stakeholder en veranderingsmanagement, resulteert dit in een hoge meerwaarde in bijvoorbeeld de rol van een vertrouwde adviseur of als docent.
Hij is de co-auteur van het jaarverslag van MES Product Survey, waarvan de 17e editie werd gepubliceerd in September 2016.

Bas Broeren
Managing Director ATS Teconomy / CTO Helion IT-CS

Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in applicatie virtualisering, packaging, levering en management. Als mede-oprichter en CTO van Helion IT-CS was hij verantwoordelijk voor de lange-termijnontwikkeling van Application Lifecycle Management oplossingen voor hun brede clientèle als lokale overheden, ziekenhuizen en financiële instituten. Hij ontwierp en bouwde SBC, VDI en Cloud oplossingen op basis van Vmware, Citrix en Microsoft technologieën. Voorheen was hij technisch adviseur voor de bedrijfsautomatisering infrastructuren bij Getronics-Pink Roccade (nu welbekend als KPN Consulting) en was hij verantwoordelijk voor het verlagen van de ROI op klant en applicatie leveringsmodellen.

Zeljko Simic
Head of Digital Factory – Factory Automation – Siemens

TBA

Martijn Donkersloot
Sales Manager Advanced Planning & Scheduling – Evologics

In de afgelopen 15 jaar bezocht Martijn honderden productiebedrijven om hen te helpen hun bedrijfsprestaties te verbeteren door het gebruik van verschillende oplossingen, zoals ERP / Business Intelligence en Business Process Management. Al 5 jaar is hij gespecialiseerd in geavanceerde Planning & Scheduling en adviseert hij hoe flexibeler te worden ten opzichte van klanten in dynamische productie omgevingen.

Erik Burghoorn
cards PLM Solutions

Selfmade ondernemer met een sterke drive en bewezen track record om bedrijven op te bouwen, mensen te motiveren, het genereren van business en het bereiken van doelen. Specialisme(n): Sales specialist met een track record van 30 jaar in de verkoop van high-end software, oplossingen en diensten in een B2B-omgeving. Uitstekende win-win partnerships met de belangrijkste personen en bedrijven.

Wim Poirters
Business Development Manager – cards PLM Solutions

Wim Poirters heeft 15 jaar ervaring in Product Lifecycle oplossingen en is gespecialiseerd in de transformatie van Configure-to-Order & Engineer-to-Order gerelateerde verkoop, ontwikkeling en productieprocessen. Ons team van digitale productie consultants helpt organisaties om de “smart factory” op te starten en verstrekken deskundige studies op het gebied van materiaal behandeling, optimalisatie van assemblages, robotica en virtuele inbedrijfstelling. Voor cards PLM Solutions was hij productmanager bij de RBD groep, die verantwoordelijk is voor het uitbrengen op de markt van configuratie management-technologie, toegepast in verschillende ontwikkelings- en productieprocessen. Aan de Avans Hogeschool behaalde hij een BS in werktuigbouwkunde en technische bedrijfskunde.

Rob Valent
Managing Director – ATS Benelux

Rob Valent is Managing Director ATS Benelux, één van de toonaangevende onafhankelijke solution en consultancy service providers in Nederland/België en Luxemburg, op het gebied van technische automatisering. Hij is verantwoordelijk voor 5 regionale vestigingen in de Benelux en is actief betrokken bij technische consultancy projecten, in direct contact met de klant.

Hij begon zijn carrière als elektrotechnisch engineer bij AEG en Cegelec in Amsterdam, Nederland en is gespecialiseerd in aandrijfsystemen en technische automatisering. Hij reisde de hele wereld af en voorzag klanten van technische automatiseringsoplossingen voor alle uitdagingen, waarmee ze geconfronteerd werden.

In 1988 stapte hij over naar ATS en kreeg hij de mogelijkheid om zijn opgedane kennis en vaardigheden in actie om te zetten als een onafhankelijke solution provider. De belangrijkste verandering was om de best mogelijke oplossing aan te bieden in het beste belang van de klant, waarbij er geen specifiek merk of product verkocht (of gepromoot) hoefde te worden. Specifieke interesses: MES/MOM, Lean & Six Sigma, Kwaliteit, continue verbetering, MES voordeelrealisatie en Industrie 4.0 en Smart Manufacturing.